Azie & Oceanie, Reistips
Leave a Comment

10x het einde van de wereld

cookeilanden aitutaki

Soms wil je tijdens je reis geen andere toeristen tegenkomen. A la Floortje naar het einde van de wereld. Ver weg van de broodjes van Kootje, luidruchtige landgenoten en zonder menu’s waar de pizza’s je vanaf dubieuze foto’s toegrijnzen. Misschien zelfs zonder wifi. Toegegeven, dat wordt steeds moeilijker. Maar, die plekken zijn er nog altijd. Waar je na 27 uur vliegen en 15 uur op een vrachtcontainerschip aankomt op een klein paradijsje in het midden van de oceaan. Op deze 10 eilandjes is het zeer onwaarschijnlijk dat je toeristen tegen het lijf loopt.

Comoren en Mayotte

Mayotte en Comoren stranden aan het einde van de wereld

Foto: indiskaoceanen.se

In de Indische Oceaan tussen Madagaskar en het vasteland van Afrika liggen de eilandjes van Comoren en Mayotte. Deze archipel bestaat uit vier eilandjes van vulkanische oorsprong.

Cookeilanden

cookeilanden aitutaki

Foto: bluezzz.nl

Reis naar de andere kant van de wereld, en ga dan nog iets verder. Dan vind je, in de enorme watermassa van de Grote Oceaan ineens de tropische stranden van de Cookeilanden.

Kiribati

Kiribati, afgelegen eilandjes in grote oceaan resiblog

Foto: spto.org

Kiribati is een laaggelegen eilandenrepubliek middenin de Grote Oceaan. Ga erheen nu het nog kan, want volgens wetenschappers zal Kiribati als eerste land ter wereld de gevolgen van de klimaatverandering voelen. Binnen 80 jaar zal de archipel volledig door de stijgende zeespiegel zijn verzwolgen.

Nauru

Nauru afgelegen eiland 10 x einde van de wereld blog

Foto: widescenes.blogspot.com

Met een oppervlakte van 21 km² is Nauru de kleinste republiek en de kleinste eilandstaat ter wereld. En alsof dat niet genoeg is, ook het kleinste land van Oceanië.

Pitcairn

Pitcairn meest afgeleggen land ter wereld reis blog

Foto: leeabbamonte.com

Pitcairn is het enige bewoonde eiland van de Pitcairneilanden. Het eiland is alleen per schip vanaf Bounty Bay bereikbaar. Ga je hiernaartoe, dan moet je ook een beetje geluk hebben. De boot vaart namelijk alleen naar Pitcairn bij gunstige weersomstandigheden. Bij slecht weer vaart het schip voorbij het eiland. Pitcairn is daarmee  één van de meest afgelegen plaatsen ter wereld.

Samoa-eilanden

Samoa afgelegen eilanden Grote OCeaan blog reizen

Foto: creativelunatics.com

Deze eilandjes vormen samen een archipel in het zuiden van de Grote Oceaan. De Samoa-eilanden liggen zelfs nog een stuk ten oosten van Fiji. Hoezo ver van de bewoonde wereld!

Principe

Principe eiland blog over einde van de wereld

Foto: endlessroute.com

Principe is onderdeel van het land Sao Tomé en Principe in de Golf van Guinee. Principe is een van de kleinere eilandjes van dit Afrikaanse land voor de westkust. Weinig kans op toeristenmassa’s in de orde en grootte van Zanzibar.

Solomoneilanden

Salomoneilanden afgelegen delen van de wereld blog

Foto: visitsolomons.com.sb

De Solomoneilanden liggen in het westelijke deel van de Stille Oceaan. De archipel bestaat uit zes grote en bijna duizend kleine eilandjes. Dé plek voor het ultieme Robinson Crusoë-gevoel.

Tuvalu

tuvalu eilandengroep reizen blog

Foto: oceanislandtravel.com

Tuvalu is omringd door afgelegen eilandjes en ligt mogelijk nog nét iets verder weg. Buren zijn onder andere Kiribati, Fiji en de Solomoneilanden. Tuvalu is een van de meest afgelegen landen ter wereld en staat op nummer drie met kleinste inwonersaantal ter wereld (na Nauru en Vaticaanstad).

Vanuatu

vanuatu reisblog afgelegen stranden

Foto: unity-airlines.com

Vanuatu bestaat uit een archipel van 83 eilanden, De meeste eilanden zijn bergachtig en van vulkanische oorsprong met een tropisch klimaat.

Meer stranden en eilandleven:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s