Bucketlist, Reisinspiratie
Comments 2

Bucketlist #3: vliegend door de woestijn

Wadi Rum bucketlist blog travel
Afgevinkt: september 2012

Ineens kon ik een bucketlister afvinken zonder dat ie op m’n lijstje stond. Niet dat ik een echte bucketlist heb. Het is meer een verzameling ideeën die losjes in m’n hoofd dansen en die wel wat weg hebben van wat anderen een bucketlist noemen. Deze danste er dus nog niet tussen.

We waren in de Wadi Rum. In van die ochtenduurtjes wanneer de zon zacht en oranje scheen en het zand van de imposante woestijn van Jordanië nog niet verschroeiend heet was. Ik sprong net van mijn zachtaardige kameel af die mij een stukje door het mulle zand had gesjokt onder begeleiding van een nog zachtaardigere kamelendrijver, toen ik net buiten ons tentenkampje een aparte metalen constructie zag staan. Vlieger meets metalen mug met propeller. Zoiets.

Mircolight vlucht door de woestijn

Het bleek een microlight-vliegtuig te zijn. We zaten niet ruim in ons reisschema, nou en. Soms moet je een beetje flexibel zijn. Dus hup, tassen ingepakt zodat we na de flight meteen konden vertrekken,  en snel een berekeningetje gemaakt hoe we de komende dag zouden doorkomen zonder pinautomaat en met een onverwachte hap uit het budget. En dan mag ik opstappen. Achter de piloot, met een mugachtige zonnebril op, gordeltje om –dat mij nooit zou gaan redden maar goed- en gaan.

Langs bergkammen, zand en kamelen

Vanuit de draai ging de propeller op standje hysterisch, de ‘zeilen’ omhoog en ineens kwamen de wielen los van de grond. We klommer hoger en hoger totdat ik niet meer recht naar beneden durfde te kijken (ja echt, hoogtevrees). Dat gaf niet, want ik kon wel om me heen en over de schouder van de piloot kijken.  Wauw. Ik was vanaf de grond al onder de indruk van deze woestijn, maar dit was even een overtreffende trap. Even voelde ik me een David Attenborough die vanaf een helikopter langs heuvels en kleine bergkammen scheerde waar nog niemand langs was gescheerd, ik zag in de verte een kudde wilde kamelen en de uitgestrektheid van het oranje, terra en bruin van de woestijn onder een diepblauwe lucht. Wauw opnieuw.

Op de grond wilde ik maar één ding. Weer omhoog. Ik kan ‘m afvinken op mijn denkbeeldige bucketlist, maar ik sluit niet uit dat ie elders nog een keer door mijn hoofd komt dansen.

Meer over Jordanië & bucketlist:

wadi rum jordan blog microflight wadi rum blog adventure flightwadi rum sand blog travel adventure

Advertisements

2 Comments

  1. Pingback: Bye! Juli 2015 | Not by the travel book

  2. Pingback: 10 redenen voor een reis naar Oman | Not by the travel book

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s