Reistips, Zuid-Amerika
Comment 1

5x lekker eten in Paramaribo

5 leukste restaurants suriname paramaribo blog eten

Het interview met wereldburger Nynke eerder deze maand wakkerde een beetje heimwee bij me aan naar het mooie Suriname. Daarom een nieuwe post over een belangrijk onderdeel van het Surinaamse leven: eten. Dit zijn de plekken die je echt niet mag missen in Paramaribo. Mijn vijf favo eetplekken:

1. Chris Rotishop

Dé plek voor roti in Suriname. De verhouding roti/vulling is goed, de smaak perfect en ook de snacks zoals bara’s (gefrituurd gekruid deeg, soort oliebol) is de rit naar de buitenwijken van de stad zeker waard!

Chris Rotishop 
Kwattaweg
Maystraat

2. Garden of Eden

Een avondje in Eden. Klinkt fijn en dat is het ook! Je neemt plaats aan een tafeltje of eigen ‘prieeltje’ in de sfeervol verlichte tuin om te genieten van heerlijke Thaise gerechten. Alles wordt in het midden van de tafel gezet, zodat je overal iets van kunt proeven en de gerechten samen deelt. Met je hoofd in de wolken vergeet je al snel de Europese prijzen.

Garden of Eden
Virolastraat

3. Krioro

Deze afhaalbroodjeszaak heeft de beste broodjes bakkeljauw en pom van de stad. Rond lunchtijd vind je er veel journalisten van het dagblad De Ware Tijd dat verderop in de Malebatrumstraat zit. De plek voor een broodje to go!

Krioro 
Heerenstraat

4. De Waag

Als je trek hebt in een lekkere pasta met een Italiaanse touch, dan zit je in De Waag goed.  Ten minste, een jaar of zeven geleden. Er staat nog steeds spaghetti bolognese op de kaart, maar inmiddels is De Waag de plek voor steaks en andere grillgerechten. Gevestigd in een historisch pand aan de Suriname rivier waardoor er ’s avonds een verkoelend briesje door de ruimte blaast.

De Waag
Waterkant 5

5. Zus en zo

Dit fleurige guesthouse annex eetcafé annex art gallerie heeft een fijne tuin met picknickbanken en een internationale lunchkaart. De plek voor een BLT sandwich, een griekse salade of gewoon een good old broodje pom. And don’t forget the view: de Palmentuin strekt zich uit aan de andere kant van de weg.

Zus en zo
Grote Combeweg 13a

Meer Suriname:

Advertisements

1 Comment

  1. Pingback: Bye! Juni 2015 | Not by the travel book

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s