Noord-Amerika, Reistips
Comments 4

Cuba’s hidden gem

Cayo levisa strandtip Cuba reisblog

Als we aan het einde van een hobbelige, smalle weg de huurauto parkeren voor een keet, weet ik dat we goed zitten. Ik, mijn vriend, twee andere reizigers en een Cubaan zijn de enige passagiers voor de ferry naar het eiland. We hebben geen behoefte aan het massale strand van Varadero, en zijn op zoek gegaan naar iets kleins. Iets bijzonders. Dat hebben we gevonden.

Google ‘strand Cuba’ en deze plek staat niet op de eerste pagina van de zoekresultaten. Of die daarna. Dat kan een goed teken zijn en dat was het ook.

Cayo Levisa. Twee keer per dag vaart de ferry naar het eilandje. Er is één hotel, veel strand en geen wegen. Ondanks dat er geen Cubanen wonen, voelt het (zeker als je in één van de achterste hutjes verblijft) niet als een resort. Eerder als ontdekkingsreiziger op sabattical. Want op het eiland is niet veel meer te doen dan wandelen langs de branding, snorkelen en lezen. Het beste van al: geen mensenmassa’s, alleen een handjevol andere reizigers die net zo genieten van de peace and quiet als jijzelf.

Wat je wel moet weten: het eten in het hotel is niet erg bijzonder. Met één hotel en verdere gebrek aan beschaving (lees: winkels) heb je weinig keuze (lees: geen), dus dat is gewoon zo. Een kleine prijs die je betaalt voor de rust. Het goede nieuws: mojito’s worden op het strand geserveerd en de duurdere cabins hebben een hangmat in de veranda en een fijne buitendouche.

Cayo Levis strandtip Cuba blog

Hoe kom je hier?

Je stapt op de ferry die vertrekt vanaf Palma Rubia dat op ca. 2 uur rijden van Havana ligt.

Tip: verlaat ter hoogte van de plaats Mariel de Autopista en ga over het binnendoorweggetje CD naar Palma Rubia. Echt een prachtige rit door het Cubaanse landschap, platteland en kleine dorpjes!

Meer Cuba & strand:

Advertisements

4 Comments

  1. Pingback: 5 superstranden weg van de massa | Not by the travel book

  2. Pingback: Bye! Juni 2015 | Not by the travel book

  3. Pingback: Plog: kleuren van Trinidad | Not by the travel book

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s