Reisinspiratie
Comment 1

5 redenen om op reis te gaan

5 redenen om op vakantie te gaan blog tip

Hoe fijn is het om op reis te gaan! Op pad, de wijde wereld in. Dichtbij huis of verder weg, dat maakt voor het geluksgevoel niet uit.  Wat vakantie zo leuk maakt: 5 redenen om op reis te gaan.

1. Vitamine D

Op vakantie zijn we veel meer buiten dan op een normale doordeweekse dag. Met een boek op het strand, cultuursnuiven in steden, hiken over bergen en door bossen; op vakantie doen we extra vitamine D op. Zelfs als de zon zich schuilhoudt achter wolken kun je makkelijk aan je dagelijkse portie vitaminen komen. En dat is dan weer goed voor de botten.

2. Vakantiegeld

Op reis gaan is meestal een kostbare onderneming. Daarom is het fenomeen vakantiegeld bedacht (althans, dat is mijn theorie). Eens per jaar wat extra geld om die mooie reis te kunnen maken. Het heet niet voor niet VAKANTIEgeld, toch?

3. Geen stress

Hoera! Deadlines laat je thuis. Net als het huishouden, het dagelijks gebrek aan inspiratie voor welk eten te koken en de zorg voor je huisdieren (uiteraard zoek ik daar altijd een liefdevolle oppas voor). Hoewel het ontvluchten van stress niet de primaire reden voor mij is om de koffer te pakken, is het wel een van de mooie neveneffecten van op reis gaan.

4. Algemene ontwikkeling

Behalve het gunstige effect op de gezondheid -de frisse buitenlucht en vitamine D-, is op reis gaan ook goed voor je algemene ontwikkeling. Je leert vaak wat woordjes van een andere taal, je hoort en ziet veel van de historie van het land en je krijgt vaak wat van de gebruiken mee en hun kijk op de wereld. Zo vond ik het in Jordanië ontzettend interessant om van onze Palenstijnse gids te horen hoe hij het jarenlange conflict in Israël beleefde, wat hij is kwijtgeraakt en hoe hij ooit hoopt terug te keren. Groeimomentjes all over!

5. Vrijheid

Voor mij staat dit op nummer 1. Het gevoel van vrijheid dat op reis gaan je geeft, is nergens mee te vergelijken. De keuze om te gaan en staan waar je wil, om op ontdekking te gaan, de tijd hebben om te reflecteren, vooruit te kijken en vooral stil te staan bij het moois dat je op dat moment ziet, ervaart proeft of voelt, is wat reizen een gouden randje geeft.

5 redenen om op reis te gaan afrika pick up blog

Advertisements

1 Comment

  1. Pingback: Bye! Mei 2015 | Not by the travel book

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s