Europa, Reistips
Comments 3

Het sprookje van Barcelona

Er was eens een grote Catalaanse stad aan de Middellandse Zee. De plek waar begin  vorige eeuw de architect Antoni Gaudí zijn handtekening achterliet. Hij wist –misschien zonder het zo bedoeld te hebben- Barcelona om te toveren in een sprookje. Drie plekken waar je tijdens een stedentrip even wordt meegenomen naar far, far away.

Park Güell

Park Guell blog tip Barcalona SpanjeNu een drukbezocht park en Unesco werelderfgoed, ooit een mislukt woningbouwproject. Meneer Güell wilde een woonwijk, architect Gaudí een stadspark. Dat deze plek nu als een sprookje voelt, dankt Park Güell met name aan de opvallende werken van mozaïek. Op de dubbele trap komt een ‘draak’  naar beneden gekropen. Dat deze draak weinig wegheeft van zijn vuurspuwende kornuiten en meer aan een uit de kluiten gewassen salamander doet denken, is misschien al de reden dat hij horden toeristen trekt. Bovenop het park is een ander met gekleurde steentjes bezaaid werk te zien. Deze ‘reuzenslang’ is eigenlijk gewoon een enorme zitbank die langs de bovenrand van het park slingert.

Park Guell dragon travel blog Barcalona

Casa Battlo

Een gebouw met laaghangende mondhoeken en balkonnetjes met ‘ogen’  als insecten. In dit appartementencomplex zou zo de boze stiefmoeder of een heks kunnen huizen. Een van de bekendste werken van Gaudí vind je niet ver weggestopt in een donker en betoverd bos, maar aan de brede Paseo de Gracia in het hart van Barcelona. Overdag geven de kleuren een vriendelijke twist aan Casa Battlo maar ’s avonds verandert de verlichting het gebouw met een dramatisch effect definitief in het huis van de heks.

Casa Mila reisblog sprookje barcelona Casa Mila Barcelona blog

Sagrada Familia

Sagrada Familia reisblog BarcelonaTa-da-daaaaam. Je verwacht bijna een onheilspellend deuntje als je opkijkt tegen dit gigantische bouwwerk. Derde in rij van de sprookjesplekken van Barcelona is de never ending Sagrada Familia. Sinds 1883 is de basiliek in aanbouw. De Sagrada doet nog het meest denken aan een enorm kasteel van een koning met gevoel voor drama in een donker sprookjesrijk hier ver vandaan. De huidige burgemeester van de stad heeft laten weten dat de bouw van de enorme Gaudi-kerk rond 2026 voltooid moet zijn. Dan kan de Sagrada echt gebruikt worden zoals bedoeld.

En ze leefden nog lang en gelukkig.

Sagrada familia barcelona stedentrip Sagrada familia citytrip barcelona highlight

 

 

Advertisements

3 Comments

  1. Pingback: Bye! Mei 2015 | Not by the travel book

  2. dennisvp says

    Oh, ik wil nog zo graag naar deze stad! Ik zal je top 3-lijstje in gedachten houden!

    Like

  3. Pingback: Plog: een weekend in Berlijn | Not by the travel book

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s