Europa, Reistips
Comments 7

5x doen in Lissabon

Tip voor een stedentrip Lissabon: bekijk de stad vanuit een ander perspectief! Pak een fiets of een zeilboot en dompel je onder in de zwoele sfeer van Lissabon (zelfs als het kwik niet boven de 18 C uitkomt). 5x doen voor een citytrip met net dat beetje extra:

Zeiltocht over de Taag

Stap in de haven in Belém op een zeilboot die je ruim twee uur meeneemt over de Taag (Tego in Portugees). Vanaf het water kun je net even andere foto’s te maken van de bezienswaardigheden op de walkant zoals Torre de Belém en de ontdekkingsreizigers van Padrão dos Descobrimentos. Al dobberen of zoevend (afhankelijk van de windsnelheid) trekt Lissabon aan je voorbij, duik je onder de San Fransisco-achtige brug door en drink je een biertje terwijl de zon je gezicht verwarmt.

Zeilen over Taag blog tip Lissabon

Fietsen

fietsen lissabon blogHuur een fiets met of zonder gids en rijd vanaf het hoogste puntje van Parque Eduardo VII zonder veel moeite omlaag door de straten van Lissabon richting het water. Voordeel van een gids is dat je net weer even nieuwe dingen hoort over Lissabon en haar historie. Ander voordeel: Portugal is minder fietsminded dus een gids weet precies waar je beter even de stoep kunt opschieten en op welke stukken je prima de hoofdweg kunt nemen.

Leuke pitstop: de hippe food market Mercado da Ribeira of de volledig gerenoveerde boulevard aan de Doca de Santo Amaro vlakbij de rode brug. Prijzig, maar helemaal hip en happening 😉

Tip wijk Lissabon

Mercado de Ribeira – Foto: asthebirdfliesblog.com

Naar Belém

Pak de bus of een ouderwets trammetje een bekijk Lissabon met andere ogen vanaf de buitenwijk Belém. Bijvoorbeeld bovenop de Torre de Belém of vanaf het enorme monument van de ontdekkingsreizigers. Of sluit je helemaal af van de stad tijdens een bezoekje aan het enorme Geronimos klooster.

Torre de Belem vanaf de Torre de Belem

Ontdekkingsreizigers monument lissabon

Fado luisteren

Het voelt bij binnenkomst een beetje als een tourist trap. Ten onrechte, want de helft van de gasten in het restaurant zijn locals. Als de lichten dimmen, kaarsjes aangestoken worden en het restaurant stilvalt, is het tijd voor Fado. Twee mannen, één met Portugese twaalf snaren gitaar en een met ‘gewone’ gitaar beginnen te spelen. Af en toe staat een zanger of zangeres de gitaristen bij. Met veel passie en zonder microfoon. Dat het eten niet heel bijzonder is, ben je allang al vergeten. Portugal op zijn best van achterin het fado-restaurant.

fado night2 Fado night

Salsa vanaf de zijlijn

De mensen bewegen zo snel en soepel, dat ik er geen seconde over twijfel of ik me ook op de geïmproviseerde dansvloer moet bewegen. No way.
Zomaar een dinsdagavond in april, rond een uur of negen stuiten we op een spontaan salsafeestje bij één van de kioskjes op de Avernida da Liberdade. Met een rood portje schuiven we aan de tafeltjes die aan de dansvloer grenzen. Op veilige afstand van de zoekende ogen van de dansers uiteraard. De sfeer is prima, de muziek draait onophoudelijk, net als de dansers. Zelfs als er regendruppels tussen het bladerdek door beginnen te vallen, is er voor niemand een wolkje aan de lucht. Vuilniszakken over de speakers en dóór. Het is goed toeven aan de zijlijn van Lissabon.reisblog Lissabon tip

Meer over Lissabon:

Advertisements

7 Comments

  1. Pingback: Plog: een weekend in Lissabon | Not by the travel book

  2. Pingback: Lissabon: 41 jaar en veel anjers later | Not by the travel book

  3. Pingback: Bye! Mei 2015 | Not by the travel book

  4. Pingback: Bye! Juni 2015 | Not by the travel book

  5. Pingback: Bye! Augustus 2015 | Not by the travel book

  6. Pingback: Plog: een weekend in Berlijn | Not by the travel book

  7. Pingback: Bye! September 2015 | Not by the travel book

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s