Europa, Fotografie
Comments 7

Plog: een weekend in Lissabon

Lissabon plog citytrip

Afgelopen weekend was ik in Lissabon! Koningsdag weliswaar gemist, maar in deze relaxte stad aan de Taag was ik daar absoluut niet rouwig om. Dat Europa mooi kan zijn wist ik wel, maar de Portugese hoofdstad heeft dat nog eens extra bevestigd. Voor iedereen die er al eens geweest is, of als je er altijd nog eens naartoe wilt: een weekend Lissabon in foto’s!

Praca Rossio

Dit is één van de hoofdpleinen in het centrum van de stad. Het tegelpatroon van Praca Rossio maakt misschien een beetje zeeziek, maar wel leuk om in je foto’s mee te spelen. Het plein is omringd door de oude gebouwen, terrasjes aan de straatkant en omhooglopende straatjes met doorkijkjes naar de hoger gelegen huizen.

plein lisbon

Mosteiro dos Jerónimos

Achter de hoge en zwaar gedecoreerde muren van dit klooster vind je een klein groen hart. Door de gangen kun je fijn dwalen.

klooster lisbon

Belém

Iets verder ten westen van het klooster ligt de wijk Belém. Aan de oever van de Taag rijst de Torre de Belém op uit de rivier. Dit bescheiden verdedigingstorentje is gebouwd in de 16e eeuw.Torre de Belem

Ook het Padrão dos Descobrimentos staat in Belém.  Dit gigantische monument in de vorm van een schip eert de Portugese ontdekkingsreizigers. 33 prominente Portugezen kijken uit over de Taag.

Ontdekkingsreizigers monument lissabon

Uitzicht over de stad

Lissabon ligt op en tegen een aantal heuvels. Genoeg mooie uitkijk- en uitzichtpunten op verschillende plekken in de stad!

Parque Eduardo VII

Parque Eduardo VII is een beetje vals plat. Voordeel is dat het uitzicht bovenaan het park super is. In een rechte lijn kijk je dwars door de stad heen, over Marques Pombal, tot aan de Taag.

Park Eduardo Lissabon

Castelo de São Jorge

Dit middeleeuwse kasteel vlakbij het centrum is niet alleen leuk om doorheen te slenteren. Vanaf het kasteelterras en de kasteeltorentjes heb je steeds een ander panoramisch uitzicht over Lissabon!

overview lisbon

Rivier Taag

Tip: vanaf de Taag heb je ook een prachtig uitzicht over de stad.

Lissabon vanaf Tego

Ponte de 25 Abril

Deze kleinere kopie van de Golden Gate bridge is net zo rood en indrukwekkend als zijn Amerikaanse broer.

brug lissabon

 

Meer Lissabon:

lissabon tegeltjes

De karakteristieke huizen met tegeltjes op de buitenmuren staan verspreid door de stad. Verschillende kleuren, patronen en ook: netjes onderhouden en wat minder.

fietsen lissabon   tram lisbon

Leuke manieren om de stad te verkennen: per fiets of met een ouderwetse tram.

streetart lisbon  Pastel de Belem

In smalle straatjes en steegjes is iedere bocht weer een nieuwe bezienswaardigheid. En natuurlijk: afsluiten met het typisch Portugees gebakje: Pastel de nata (Pastel de Belém)!

Meer over Lissabon:

Advertisements

7 Comments

    • Wat een fijn vooruitzicht! Ik hoop dat je dan iets beter weer hebt dan ik had, maar zelfs met grijze wolken is het een leuke, relaxte stad. Ik werk nog aan een blog: ‘5x doen in Lissabon’ dus meer tips komen volgende week 😉

      Like

  1. Pingback: 5x doen in Lissabon | Not by the travel book

  2. Pingback: Lissabon: 41 jaar en veel anjers later | Not by the travel book

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s