Europa, Reistips
Comment 1

Eten in Gent

Julie's House eettip Gent blog

Gent is knus. De middeleeuwse bezienswaardigheden zijn compact en te voet prima te bezoeken en bewonderen. De ideale bestemming voor een snel weekendje weg of een citytrip! Natuurlijk kan er ook goed gegeten worden bij onze bourgondische zuiderburen. Drie keer eten in Gent:

The House of Eliott

Een restaurant in de stijl van de roaring twenties. Houd je van kreeft? Dan zit je bij The House of Eliott helemaal goed. Maar ook de andere gerechten zijn heerlijk! Bij mooi weer kun je helemaal achterin de zaak gaan zitten, waar ze een aantal tafeltjes aan het water hebben. Een tafeltje binnen is ook een feestje: je kijkt de hele avond je ogen uit in dit museumachtige prullariaverzamelingsrestaurant. Helemaal terug in de stijl van toen!

The House of Eliott restauranttip Gent

Foto: thehouseofeliott.be

Julie’s House

Midden op de Kraanlei vind je een klein paradijs voor de zoetkauw met een schattig mini terrasje. Hier moet je even naar binnen stappen om twee heerlijke taartjes to go met een fijn koffietje on the side mee te nemen. Als er op het terrasje geen plek is loop je door naar één van de fijne hofjes waar je fijn aan het water kunt genieten van de zoete kunstwerkjes.

Julie's House eettip Gent blog

Foto: dingenzoekers.be

De Frietketel

Een bezoek aan België is niet compleet zonder patattekes.  De Frietketel is een hip ingerichte snackbar, of frituur zoals de Belgen zo’n heerlijke vetkot doorgaans aanduiden. De rij wachtenden staat soms tot buiten, dus je kunt maar beter snel aansluiten.

Frietketel eettip Gent blog

 

Meer lezen:

 

Advertisements

1 Comment

  1. Pingback: Bye! Mei 2015 | Not by the travel book

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s