Azie & Oceanie, Reistips
Comment 1

De oostkust van Australië: 7x strand

Palm Cove Australia travel blog

Het is alweer een paar jaar geleden dat ik met een campervan langs de oostkust van Australië crosste. De afstanden, de things-to-do en ook de stranden lijken eindeloos aan de andere kant van de wereld. Dit zijn de 7 mooiste stranden uit mijn reisboekje van toen. Let op: vanaf het zand geredeneerd, dus geen garantie voor een goede golf of prachtig koraal (bij één weet ik het wel zeker). Maar gewoon, de allermooiste plekken áán het water van Sydney tot boven Cairns.

1. Manly beach

Manly beach Sydney reisblog
Foto: www.manlyaustralia.com.au 

Getipt door locals. Als je eens iets anders wilt dan het drukke en overbekende Bondi beach van Sydney, dan is het noorderlijker gelegen Manly beach the place to be.

2. Byron Bay

Byron Bay Australie beachEen prachtig stukje is dit, het meest oostelijke puntje van Australië. Loop naar de vuurtoren op het hoogste puntje van Byron Bay, of zak neer op het beige zand met een biertje en zie met een beetje geluk en een verrekijker de spray van walvissen en dolfijnen die in de verte in het oceaanwater passeren.

3. Frasier Island

Frasier Island beach by lake Fraser2Lange brede zandstroken scheiden dit schiereiland van de South Pacific. Niet de allerbeste plek om een duik te wagen (stroming en haaien), dat kan beter bij een van de meertjes die Fraser rijk is. Kies tussen witte strandjes of hoge donkergele duinen met turkooize groen water.

4. Whitsunday Islands

WhitsundaysWhitsunday trip Australie reisblog tip

Dit paradijsje deel je met velen, maar dat maakt de stranden er niet witter om, de zee niet helderder blauw en de riffen niet minder spectaculair. Met een meerdaagse zeiltocht geniet je van de nautische geneugten boven, maar vooral onderwater. Geen zeebenen of (net als ik) geen snorkelwonder? Er zijn ook boottochtjes te boeken die je langs alle highlights neemt waarbij een duikbril overbodig is.

5. Airlie Beach

Airie Beach Australia travel tip

Een klein kustplaatsje dat vooral dienst doet als uitvalsbasis voor een trip naar de Whitsundays. Zo op het oog heeft Airlie niet veel meer te bieden en is het strandje vrij klein. Dat laat dat nou juist de charme zijn. De relatieve rust en de stille baai waar af en toe skydivers uit de lucht komen dwarrelen maakt het strandje van Airlie een prettige plek om even te unwinden.

6. Palm Cove

Palm Cove Australia travel blog

Dat dit het duurdere zusje is van alle stranden in de omgeving van Cairns, vergeet je snel als de palmbomen vriendelijk naar je wuiven en het zonlicht dat vanaf het heldere oceaanwater reflecteert je ogen prikkelt. Een idyllisch strand ten noorden van Cairns waar je de dag doorkomt met luieren en zwemmen. Kijk ‘s avonds hoe de ondergaande zon een bijzonder kleurenspektakel showt tegen de avondlucht en de heuvels ervoor.

7. Port Douglas

Port Douglas Australie reistip

Het lichte zandstrand van Four Mile beach gaat zover als het oog reikt. Net als de palmbomen. Dat er bordjes staan die waarschuwen voor krokodillen en sting rays vergeet je dan al snel. Een fijn strand met een heerlijk relaxte sfeer.

Meer strand:

Advertisements

1 Comment

  1. Pingback: Wat links rijden lastig maakt | Not by the travel book

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s