Azie & Oceanie, Fotografie, Reistips
Comments 3

Nepal: 15 dagen in 15 foto’s

Nepali flag Annapurna blog

Straten vol verkeer, wierook en hectiek. Muilezels met koebellen, vrouwen met doko’s om hun hoofd. Scherpe, koude windvlagen die hard in je gezicht striemen bovenop een ‘heuvel’ van 3200 meter. In Nepal moet je gewoon een keer geweest zijn. En tot die tijd: 15 dagen Nepal in 15 foto’s.

Kathmandu vallei

Niet alleen de overvolle straten van de Nepalese hoofdstad zijn een belevenis, ook in de omringende plaatsen in de Kathmandu vallei is veel te zien en te doen. Zoals de eeuwenoude tempels en straten van het nabijgelegen prachtige Bhaktapur.

bakthapur tempelStraatbeeld Bhaktapur Nepal reisblog

Ook de grote stupa’s,  grote boeddhistische bouwwerken in de vorm van koepels met hun gebedsrolletjes, zijn bezienswaardigheden die je makkelijk vanuit Kathmandu kunt aandoen. In Bodhnath staat de grootste en die van Swayambunath heeft het beste uitzicht over de stad.

swayambunath

Stupa Bodhnath Nepal blog

Bijzonder om mee te maken zijn de crematierituelen van Nepalese Hindoes in Pashupatinath. Dat alles gebeurt bij de heilige Bagmati rivier, die zich vele kilometers verderop voegt bij de bekende Ganges. De familie zelf verzorgt de crematie van de overledene en toeschouwers op de kades zijn hier heel gebruikelijk.

Pashnupatinath crematies

Pokhara

Vanuit Kathmandu vertrekken veel mensen naar de Himalaya voor een meerdaagse trekking. Een populaire uitvalsbasis is de plaats Pokhara ten westen van de hoofdstad. Pokhara ligt aan een meer en bij helder weer en met een beetje geluk kun je de besneeuwde pieken van het Annapurna-gebergte scherp zien afsteken tegen de blauwe lucht.

Pokhara meer blog

Naast bootje varen is Pokhara een van de beste plekken ter wereld voor paragliden. Met het meer onder je, de bergtoppen achter je en grote roofvogels naast je een super ervaring! 🙂

Paragliden Nepal Pokhara

Trekking

Dan is het tijd voor de Poon hill trekking. Een bekende, veel gelopen tocht van 4-5 dagen. Heuvel op, heuvel af (alles onder de 5000 meter wordt door de bevolking afgedaan als heuvel. Ligt er sneeuw, dan is het een berg). Langs rododendrons in bloei, gigantisch hoge bergpieken en een kleurrijke en steenkoude zonsopkomst.

trekking2 li trekking li 2

trekking1

Chitwan

Voor een portie diversiteit zak je na de trekking af naar het zuiden van Nepal. Met een lokale bus rijd je in ongeveer vijf hobbelige uren naar het kleine Sauraha. Hier kun je geheel verzorgde safaritrips doen. In dit nationale park ga je op zoek naar Aziatische neushoorns en olifanten, krokodillen, apen, herten, vogels, beren en tijgers.

Chitwan vlakten

Krokodil in Chitwan

Kathmandu

Na een overnachting tussen de boeddhistische tempels van het ‘gouden’ dorpje Dollu een paar kilometer ten zuiden van de hoofdstad, is het tijd om terug te keren naar Kathmandu voor de souvenirs, een ochtendje naar het nabijgelegen Patan, een laatste Dal Bhat (=Nepalees gerecht met rijst, groente, linzensoep, kip curry en achar) en bij toeval ook het hindoefestival Rama Navami waarbij Hindoes offers brengen en kaarsjes branden bij grote houten torens die speciaal voor deze gelegenheid zijn gemaakt.

Dollu nepal blog

Rama Navami in Kathmandu

Zelfs vanuit hoog in de lucht piept het dak van de wereld boven de wolken uit en ben je toch nog een beetje in Nepal. Aanrader dus!

Vliegtuig Nepal Turkish Airlines

Meer weten & verder lezen:

  • Na de aardbeving: Over Nepal…
  • Reisblog: Tempel town
  • Boekentips: Palpasa Café van Narayan Wagle, While the gods were sleeping van Elizabeth Enslin
Advertisements

3 Comments

  1. Pingback: Tempel town | Not by the travel book

  2. Pingback: Plog: mensen van Nepal | Not by the travel book

  3. Pingback: Over Nepal… | Not by the travel book

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s