Reistips
Comments 3

5 superstranden weg van de massa

Zanzibar beach

Foto: www.bluezzz.nl

Wil je naar een tropisch paradijs, maar geen zin in toeristenmassa’s? Overweeg dan eens deze 5 ‘weg-van-de-massa-superstranden’. Sommige vind ik zelfs mooier dan de bekende buurstranden! 

1. La Digue – Seychellen

La Digue Seychellen

Met stip op 1. Dit strand has it all. Helderder kan zeewater niet worden en het zand niet zachter of witter. De palmbomen werpen nonchalante schaduwen over het strand van La Digue en grote granietblokken geven het geheel een stoer Robinson Crusoe-gevoel mee. Cocktail erbij, niets meer aan doen!

2. Zanzibar – Tanzania

Zanzibar beach

Foto: www.bluezzz.nl

Het eiland Zanzibar wordt steeds populairder als strandbestemming. En je snapt snel waarom! De stranden zijn picture perfect mét een Afrikaans tintje. Af en toe sjokt een Masai-man in traditionele kleding langzaam voorbij door het warme zand. Dat is wel meteen de enige verwijzing naar het continent, want het strand en de hotels zijn volledig afgehokt van de omliggende dorpjes. Hoog compoundgehalte dus. Maar ook in een compound vermaak je je prima: snorkelen, duiken, massage. Relax!

3. Cayo Levisa – Cuba

Strand van Cayo Levisa

De meeste strandgangers die Cuba aandoen, gooien de handdoek neer op Varadero, waar Arke een paar per week op vliegt. Maar wil je rust en een prachtig wit zandstrand op een klein Cubaans eilandje bezoeken? Dan is Cayo Levisa the place to be. Twee keer per dag vaart een bootje van en naar het eilandje met witte zandstranden.

4. Whitsunday Islands – Australië

Strand Whitsunday Islands

Foto: www.bluezzz.nl

Wow. Voor alle fans van snorkelen of duiken is dit een plek die je niet mag missen. De Whisunday-eilandjes liggen verspreid aan/op/rond het Great Barrier Reef. Maar ook boven water is het er goed toeven: witte stranden, helderblauw water, zeilbootjes. Alle ingrediënten voor een goodday, mate!

5. Ao Nang – Thailand

Strand Ao Nang, Thailand

Laat Koh Phi Phi en andere grote strandbestemmingen van Thailand links liggen. Want Ao Nang (provincie Krabi ) doet er niet voor onder! Pak een longtailboat naar de andere kant van Ao Nang richting het luxe Rayavadee resort en je waant je (een beetje) op een onontdekt Thais strand tussen hoge limestone rotsen.De in de branding wobbelende longtails wachten rustig op een ritje terug.

Meer strandtips:

Advertisements

3 Comments

  1. Pingback: De oostkust van Australië: 7x strand | Not by the travel book

  2. Pingback: Cuba’s hidden gem | Not by the travel book

  3. Pingback: 5 x doen op Zanzibar | Not by the travel book

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s