Afrika & Midden-Oosten, Reistips
Comments 3

3x wildlife garantie in Afrika

Zebra's in Etosha Namibie

Waarschijnlijk staat deze bij veel mensen op het wenslijstje: de ‘big five’ in het wild spotten. De leeuw, luipaard, buffel, olifant en neushoorn. En als je toch in Afrika bent, wil je ook de giraffe, cheeta en de migrerende gnoes meepakken. Geen dierentuingevoel, maar echt. Wild. Geen enkele gids zal je garantie geven, maar in deze drie parken is het spotten van groot Afrikaans wild (bijna) een eitje:

Etosha NP – Namibië

_DSC0653

Men neme een droge tijd, een waterpoel en een portie geduld. Binnen een uur heb je waar je voor gekomen bent: African wildlife. Vanuit het grote onbekende in de verte komt om de zoveel tijd een andere diersoort aangelopen. Olifanten, zwarte neushoorns, gemsbokken, hyena’s, giraffen, jakhalzen en kudu’s wisselen elkaar continu af. Wil je even wat anders? Dan rijd je door naar de volgende waterpoel. Motor uit en wachten maar.

Ngorongorokrater – Tanzania

Ngorongoro krater, Tanzania

Leeuw slaapt op de zandweg in Ngorongoro

Deze ingestorte vulkaan is één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld.  Wij hoefden tijdens onze rondreis ook geen moeite te doen om dicht in de buurt van een groepje jonge leeuwen te komen en zelfs twee jagende cheeta’s werden enkele minuten na de afdaling in de krater al gespot. Het wild is niet schuw en in het hoogseizoen zijn er veel toeristen, maar ik vond het de ervaring om de grote katachtigen zo dichtbij te zien stiekem wel waard!

Chobe – Botswana

Olifanten in Botswana

Chobe in Botswana is een wildpark voor de olifantenliefhebbers. Het reservaat zit vol met grote, grijze reuzen. Zeker langs de rivier waar ze geregeld hun dorst lessen. Als je ook nog eens een reis boekt aan het einde van de droge tijd en dan een bezoek brengt aan dit natuurpark in het noorden van Botswana, kun je absoluut niet om de olifantenfamilies heen. En met een beetje geluk tref je in hun enorme voetsporen leeuwen of zelfs een krokodil in de rivier.

Meer over Afrika:

Advertisements

3 Comments

  1. Pingback: De mooiste plekken van Namibië | Not by the travel book

  2. Pingback: Wat links rijden lastig maakt | Not by the travel book

  3. Pingback: Van NP naar NP: route door Kenia en Tanzania | Not by the travel book

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s