Afrika & Midden-Oosten, Reistips
Comments 2

Amman in 1 dag

Jongen in Jordanie

Bij Jordanië denk je misschien aan de Dode Zee, het wereldwonder Petra of de woestijn van Lawrence of Arabia. Amman staat vast niet bovenaan je reislijst, en toch moet je deze hoofdstad eens zien! Hoe je Amman proeft en beleeft in 1 dag:  

9.00 uur

Begin de dag vroeg met een bezoek aan de Koning Abdulla moskee. De enige moskee in Jordanië die toegankelijk is voor niet-moslims.  Kleed je luchtig (maar niet bloot) want over je kleding moet je als vrouw een chador dragen (= de lange zwarte jurk met capuchon). Zo’n heerlijk syntetisch zweetding dat je leent vlakbij de entree. Dus vroeg op de dag is in dit geval altijd goed, want: minder warm, minder bezoeksters die jouw chador al hebben gedragen.

Moskee Amman, Jordanie

10.00 uur

Na een kitscherig souvernirtje te hebben gekocht (of niet) in de shop van de moskee spring je in een taxi richting de Citadel. Zeker op warme dagen kun je op dit hoge punt van de stad nog een zuchtje wind meepakken. Naast de opgravingen uit de Romeinse tijd is de Citadel een super uitzichtpunt van Amman!

Citadel, Jordanie

11.30 uur

Voor een tussentijdse snack ga je terug naar het centrum en koop je een schaaltje baklava. Genoeg winkeltjes die het die ochtend vers hebben gemaakt. Zo lekker!

12.00 uur

Loop omhoog (of neem een taxi) naar de Rainbowstreet. Hier kun je het geboortehuis van Koning Hoessein bewonderen, in een (westers) eettentje bijkomen met een light lunch, een lemon mint juice en: airco. Weer opgefrist? Loop dan naar de Jordan River Foundation waar je de mooiste fair trade producten kunt scoren. Niet goedkoop, wel heel mooi!

14.00 uur

Erg leuk is het om vanaf de hoger gelegen Rainbow street weer af te dalen. Over kleine trappetjes en door smalle steegjes sta je ineens middenin het leven van alledag in Amman. In ieder hoekje opweg omlaag kom je wel een kind of ouder dametje tegen die je vriendelijk gedag zegt. Salaam Aleikum!

15.30 uur

Als de hitte wat begint af te nemen, ga je naar de Huseini moskee in het hart van de stad. Je kunt niet naar binnen, maar ook van buitenaf is het een bezienswaardigheid. Daarna steek je de weg over om een rondje te doen over de Souk, de lokale markt.

Souk Jordanie

19.00 uur

’s Avonds ga je eten bij Tawaheen al-Hawa. Populair bij Jordaniers, dus misschien even reserveren om een tafeltje boven te krijgen. Tip: neem het brood (vers gebakken) met heerlijke hummus en tabouleh en andere versgemaakte prutjes. De mansaf (lamsgerecht) is hier ook erg goed. En, omdat er geen alcohol wordt geschonken, drink je er een heerlijke lemon mint juice bij en sluit je af met een shisha.

Voorgerecht Jordanie

Meer lezen & tips Jordanië:

  • Souvenirs kun je in Jordanië het beste kopen in badplaats Aqaba waar je geen belasting hoeft te betalen omdat het een speciale ecomic zone is. Amman is daarnaast minder ingericht op de toerist en een (mooi!) aandenken is in de hoofdstad niet zo gauw gevonden.
  • Djoser en Arke organiseren groepsreizen naar Jordanië
Advertisements

2 Comments

  1. Pingback: Door het zand: een route door Jordanië | Not by the travel book

  2. Pingback: Bucketlist #3: vliegend door de woestijn | Not by the travel book

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s