Reistips
Comments 2

5 plekken die je niet wilt bezoeken

Gauma, Cuba

Genoeg lijstjes met de beste plekken van… Maar op reis kom je ook weleens daar waar je gewoon weg wilt. Zo snel mogelijk. Dit zijn plekken waar je met een grote boog omheen kunt. In willekeurige volgorde:

Guama, Cuba

Zo beginnen horrorfilms, dacht ik op de boot. Om in je slaaphut in Villa Guama te komen (tip in Lonely Planet), vaar je zeker 45 minuten door moeras richting het park met de hutjes. Overdag ziet het er nog redelijk uit. Je negeert dat de helft van het park vervallen is. Hutjes met ingestorte daken, half weggeslagen loopplanken, dat dus. En dan gaat de zon onder. De mist komt op (foto hierboven) en over de wiebelige loopplanken loop je door een mistig moeras in the middle of freaking nowhere richting de grootste hut, want restaurant. Een enorm bouwsel, veel tafeltjes waarvan maar twee bezet. Uitgestorven dus. Dit ging een Cubaanse versie van The Shining worden, dat wist ik toen zeker. Na een verschrikkelijke nacht, je moest eens weten hoeveel geluiden er uit zo’n moeras komen, stond ik om half zeven klaar voor de eerste boot terug naar vasteland.

Mae Sot, Thailand

Mae Sot, Thailand

Dit plaatsje in het westen van Thailand is een doorvoerplaats van toeristen die de jungle in willen voor een paar dagen. Niet meer, maar misschien nog wel iets minder. Het weer heeft tijdens ons bliksembezoek ook niet geholpen (grijs en grauw) maar er hing nog iets in de luchts. Iets van gelatenheid, alsof het niemand wat kon schelen in dit kille stadje. Tel een smoezelig en halfleeg hotel erbij op en je hebt een plek om nooit meer naar terug te keren.

Townsville, Australië

Townsville

Creepy. Zodra je de plaats aan de oostkust binnenrijdt, is het er. Een unheimisch gevoel. Mensen die je aanstaren. Pure onvriendelijkheid. Je kon het bijna van de straten trekken. Met een campervan waren een vriendin en ik al eventjes onderweg vanuit Sydney, maar nog niet eerder hadden we dit meegemaakt. Sterker nog: tot Townsville was het fantastisch. De mensen, het landschap, de natuur en de gezelligheid. Oke, Townsville heeft een soort van watervalletje. Maar verder… Zelfs voor de naam hebben ze geen moeite gedaan.

Aguas Calientes, Peru

Plein van Aguas Calientes

Zo ziet landschapsverkrachting eruit. Na vier dagen hiken over de Inca trail, slapen in tentjes en helaas niet douchen, verlangde ik na de Machu Picchu, naar een beetje beschaving. En dan kom je in Aguas Calientes. Opnieuw geen moeite gedaan voor de naam, want dat is gewoon warm water. Er loopt een trein midden door het stadje. Of dat een pluspunt is of niet weet ik nog steeds niet. Wat ik wel weet is dat het een plek is waar je migraine krijgt van de neonreclame, waar het stadsplein gemaakt is van bordkarton en waar Peruaanse proppers aan je staan te trekken om vooral hun pizza y pasta te eten. De gruwel.

Kololi, Gambia

De plek waar Margriet-lezeressen hun Gambiaanse hunk showen. Hoge hakken, weinig liefde. Toch zijn beide partijen best tevreden met deze vorm van gekochte liefde. Dus dat is niet de hoofdreden om Kololi te mijden.  De foute clubs, de plastic terrasjes, overkill aan PPP&H (pizza’s, pasta, patat en hamburgers) en schreeuwende en wat later op de avond lallende toeristsen, maken dit het Salou van de Atlantische Kust. Snel eten in Gaya Art Cafe en wegwezen dus. (in verband met de privacy van de Margriet-lezeressen geen foto ;))

 

Advertisements

2 Comments

  1. Leuke insteek om de minder leuke plekken te vermelden. Want ja, natuurlijk zijn ook die er. In Nieuw-Zeeland was Invercargill echt een stomme stad. Niets te beleven, rare stad.

    Like

  2. Pingback: Cuba’s hidden gem | Not by the travel book

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s