Algemene tips, Reistips
Comments 4

5 tips voor voordelig vliegen

Tips voor goedkope vlucht

Het is vaak een grote hap -zo niet de grootste- uit je reisbudget. Het vliegticket. Ver of dichtbij huis, het blijft een prijzig ding. Natuurlijk kun je voor budget airliners kiezen, maar er zijn meer wegen naar de gate. Hoe kun je besparen op je vliegticket en zo goedkoop mogelijk het luchtruim in?

5 tips voor een vriendelijker prijsje voor de vlucht. Of plat gezegd, goedkoop vliegen:

1. Boek vroeg

Heb je al een reisplan gereed? Mooi. Wanneer je ruim van tevoren een ticket boekt, zijn de prijzen vaak lager dan enkele weken of maand voor vertrek. Hoe eerder je een ticket boekt, hoe goedkoper in veel gevallen!

2. Puzzelen

Kies niet meteen de eerste vlucht die je online vindt en aansluit bij jou wensen. Puzzel een beetje met vertrekdagen; bijvoorbeeld heen op donderdag en terug op dinsdag. Of toch woensdag heen en vrijdag terug? Het kan zomaar honderden euro’s schelen! Of kijk eens naar een ander vliegveld (als je de winkeltjes en het ubervakantiegevoel van Schiphol kunt missen). Rotterdam, Eindhoven, Brussel of Dusseldorf kunnen soms goedkoper zijn dan good old Schiphol. Zo viel mijn vlucht vanaf Brussel naar Bolivia ineens 500 euro goedkoper uit ten opzichte van Schiphol.

3. Last-minute

Dit lijkt een beetje tegenstrijdig als je net tip 1 hebt gelezen. Maar als je ineens de kriebels krijgt en je wel NU DIRECT weg wilt zonder concrete bestemming, kan dat heel voordelig uitpakken. Zo kort voor de vlucht gaan niet verkochte stoelen voor een dumpprijs weg. Houd websites of nieuwsbrieven van de vliegmaatschappijen in de gaten voor de beste last-minute tickets!

4. Vergelijk!

Soms is het goedkoper om direct bij een vliegtuigmaatschappij zelf te boeken. Bijvoorbeeld tijdens de Werelddealweken van KLM. Een andere keer is een vergelijkingssite zoals Tix.nl, of Cheaptickets.nl en Vliegwinkel.nl toch een paar tientjes goedkoper. Let wel op eventuele boekings- of reserveringskosten die er bij deze sites nog bijkomen!

5. Ga voor combi

Vaak zijn er prijsverschillen tussen vliegtuigmaatschappijen die exact dezelfde vlucht aanbieden. Meestal langere (duurdere) vluchten hebben soms een onverklaarbaar prijsverschil. Klik niet meteen de duurdere aanbieder weg, maar check wat deze wellicht meer te bieden heeft. Zo heb ik met Cathay Pacific eens een gratis binnenlandse vlucht in Australië gekregen bij mijn (iets duurdere) ticket Amsterdam – Sydney. Met deze gratis vlucht, was ik ineens goedkoper uit!

Meer tips & verder lezen:
Advertisements

4 Comments

  1. Pingback: Echt voorbereid op reis | Not by the travel book

  2. Pingback: Hoe ga je om met boos personeel? | Not by the travel book

  3. Pingback: Leuke reisboekenwinkels in Amsterdam | Not by the travel book

  4. Pingback: Wat te doen met de cameratas? | Not by the travel book

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s