Reistips, Zuid-Amerika
Comment 1

3 bijzondere hotels in Bolivia

Cholita Bolivia

Soms tref je geen dertien-in-een-dozijn hotel, maar een echt uniek plekje. Dat je geen luxueus sterrenhotel hoeft te zijn om je gasten aangenaam te verrassen, weten deze Boliviaanse  hoteleigenaren maar al te goed!

1. Hostal de su Merced, Sucre

Hoteltip, Sucre Bolivia

Centraal gelegen, net zo wit als de rest van het hagelwitte stadshart van Sucre en bovenal een bijzonder fijne plek. Het hotel heeft ruime kamers (vraag voor de kamer met het erkertje dat uitkijkt over het binnenplaatsje) met authentiek meubilair, veel bloemen en een fantastisch ontbijt (zelfgebakken citroentaart!). Je kan in de ontbijtkamer ook prima dineren. Wel reserveren, want populair.

Hostal de su Merced

2. Zouthotel Crystal Samana, Uyuni

Dit is niet het enige zouthotel vlakbij de zoutvlakte van Uyuni.  Maar wel een fijne! Het is een bijzondere ervaring om in een hotel te overnachten dat volledig bestaat uit zout. De bedden, de muren, de tafels en nachtkastjes: allemaal zout. Ook prettig: het water in de badkamer is warm, de dekbedden heerlijk donzig -het wordt flink koud ’s nachts- en bediening vriendelijk.

Hoteltip Uyuni, Bolivia

Crystal Samana

3. Hostal Las Olas, Copacabana

Ik had hier graag nog een nachtje of twee langer willen blijven. Het stadje is niet groot en heeft, naast het Titicacameer, niet heel veel te bieden behalve een marktje en een grote kerk. Maar de huisjes van Las Olas zijn een belevenis op zich. Hangmatten in de kamer, een indoortuintje, grote ramen met uitzicht over het meer en de baai van Copacabana, een houtkacheltje en vrij gebruik van de hottub maken Las Olas verreweg één van mijn favoriete hotels. Ever.

Hoteltip, Copacabana Bolivia

Hostal las Olas

Meer lezen Zuid-Amerika:

Advertisements

1 Comment

  1. Pingback: 9 highlights van Bolivia | Not by the travel book

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s