Europa, Reistips
Comments 2

Leukste restaurant van Brugge

Je kent het vast wel: samen een weekendje weg en je slentert door de stad. Bijna etenstijd. Althans voor ‘den echte Hollander’ die normaal gesproken zo rond zes uur ’s avonds aan de eettafel schuift. Het miezert een beetje en alle restaurants die je tot dan toe bent tegengekomen -minimaal tien- voldoen niet. Te duur, te druk, te rustig, te veel toeristen, weinig lekkers op de kaart.

Zo liepen wij een tijdje geleden door Brugge. Het prachtige middeleeuwse stadje in België. En dan, met een knorrende maag, een lichtelijk geprikkeld humeur en een verloren gevoel besluiten we de volgende linksaf te nemen om in godsnaam maar weer richting het centrum te lopen. Dat ene perfecte tentje zouden we deze avond niet vinden. En precies op dat moment liepen wij de Dweersstraat in Brugge in. We hebben het er nog wel eens over: restaurant Hemelrycke.

Buiten hadden we een snelle blik op de menukaart in de verlichte bak aan de muur geworpen. Niet dat het nog veel uitmaakte, we moesten gewoon wat eten. Een gele M had ik al ook binnengelopen. Hemelrycke is niet het zoveelste restaurant, maar eentje in de setting van een keurige woonkamer. Misschien een tikkeltje ouderwets, maar dat is nu ook weer hip. In de hal twijfelden we nog even: we staan toch niet bij iemand in huis? Voorzichtig keken we om de hoek van de deur. De ober die van achteruit kwam aangelopen stelde ons snel gerust en wees naar een tafeltje vlakbij een marmeren schouw.

Traditionele gerechten, goede wijn en een inrichting die me aan het huisje van mijn grootouders deed denken. Onze ober had een nogstalgisch gevoel voor service, compleet met de doek over de onderarm gedrapeerd. Het eten (ik koos het lamsgerecht) was heerlijk.  Hemelrycke voelt als thuiskomen voor de verloren reiziger.

Hemelrycke
Dweersstraat 12, Brugge
Tripadvisor

Andere tips voor België:
Advertisements

2 Comments

  1. Pingback: 3x street art in Gent | Not by the travel book

  2. Pingback: Eten in Gent | Not by the travel book

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s