Azie & Oceanie, Reistips
Comment 1

Wat te doen als de kapitein de boot verlaat?

Koh phi phi Thailand

Het tropische eiland Koh Phi Phi is in een nacht onherkenbaar veranderd. De gister nog zacht wuivende palmen zwaaien nu wild heen en weer als giraffen in een gevecht om leven en dood. Grijze wolken hebben de groene bergen van het Hat Noppharat Thara National Park verzwolgen. Het zeewater is verre van helderblauw, eerder troebel, donker en boos. Met veel kabaal slaan de golven spetters omhoog tegen de houten pilaren onder me. Het regent.

Ik sta onder een afdakje aan het begin van de gammele steiger. De boot naar het vasteland is vertraagd. Iets met een storm.

Een uur en vele minuten later verschijnt en donker silhouet tussen alle grijstinten in de baai. Deinend komt het dichterbij. De motor pruttelt nog als de kapitein strompelend van de boot afspringt en een halve meter lager op de steiger landt. Hij versnelt zijn pas en in een zwalkende draf en beweegt de man met de strepen op de mouwen zich richting het eiland. Hij kijkt niet om, maakt alleen wegwerpgebaren naar niemand in het bijzonder. Het ziet er niet naar uit dat hij terugkomt.

Wat doe je als de kapitein de boot verlaat?

  • A) Je loopt richting het eiland, boekt een extra nacht in een goed hotel en doet navraag over de weersverwachting. Het laatste wat je wilt in verzuipen in de Andaman zee.

  • B) Je laat je als een schaap de boot indrijven, gaat benedendeks zitten (boven schommelt het zo erg) en hoopt er het beste van terwijl je je inprent ‘dat ze heus niet uitvaren als het niet kan’. Het laatste wat je wilt is je reisschema in de war gooien.

Uiteraard kozen vriend en ik voor B. Nu, een ervaring rijker met paniekerige bemanning die gerafelde zwemvestjes uitdeelt, passagiers die hun kruisjes slaan, koffers die bij iedere golfslag de enige weg omhoog blokkeren en een lucht zo doordrongen van braaksel dat ik het een dag later nog rook, wil ik iedereen op het hart drukken: BLIJF. IN. DAT. HOTEL.

PRAKTISCHE INFO
Beste reistijd: november t/m februari
Rustig reizen: juni t/m oktober. Regenperiode, maar minder toeristen!

Meer lezen & meer Thailand
Advertisements

1 Comment

  1. Pingback: Een kip en een blauwe onderbroek | Not by the travel book

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s